Вбивство кухаря ветераном АТО в Києві: нові подробиці у резонансній справі

14 сентября 2018 г. в 06:41

Військовослужбовця 72-ї бригади Збройних сил України Дмитра Балабуха, якого звинувачують у вбивстві пасажира маршрутки в Києві, можуть визнати інвалідом. На війні Дмитро отримав важку травму голови, в результаті чого йому поставили пластину.

Як повідомив адвокат Сергій Трофимов, його підзахисного повинна оглянути медико-соціальна експертна комісія.

За його словами, командування Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" готове прийняти Дмитра, якщо військова частина дасть направлення.

"Минулого тижня я звернувся до керівництва частини, в якій служив Дмитро, де просив, щоб його оглянула МСЕК у військовому госпіталі", – розповів адвокат.

Чи дозволить суд доставити підсудного в медустанову – під питанням.

Причини для сумнівів є, так як, за словами Трофимова, суддя Деснянського районного суду Києва не дозволяє Дмитру Балабусі побачення з родичами, що є грубим порушенням законодавства. Такий стан справ, вважає захисник, може говорити про упередженість служителя Феміди.

В ході судових засідань свідок підтвердив, що під час конфлікту Юрченка, професійний боєць першим завдав два удари в голову Балабухи.

"Після ударів Дмитро звів все в абсолют і почав діяти, як солдат на війні. При цьому він погано пам'ятав, що сталося. Говорив про закривавлені руки, про тривале спілкування зі співробітниками поліції, щоправда, не пам'ятав про що його допитували. У машині йому сказали, що потерпілий помер. Оговтався Діма вранці в поліції ", – розповів адвокат

За словами Трофимова, його підзахисному було призначено судово-психіатричну експертизу, яка визнала його осудним, а прокурор повідомив, що посттравматичний синдром заборонено ставити військовим. "Хоча ПТСР тут у наявності", – розповів адвокат.

На сьогодні захист вивчає всі обставини. "Ми хочемо довести, що все не так просто, як спочатку повідомляли ЗМІ. Так, Дмитро вбив, і винен, але давайте розбиратися у всіх нюансах. Ми налаштовані боротися за людину!", – розповів він.

Засідання у справі Дмитра Балабухи відбудеться 13 вересня о 12:00 в Деснянському районному суді.

Нагадаємо, конфлікт між Дмитром Балабухом і шеф-кухарем Русланом Юрченком стався поруч зі станцією метро "Чернігівська" в лютому нинішнього року. За твердженням свідків, Дмитро сідав у маршрутку і повідомив, що він має статус учасника бойових дій. Однак водій став сперечатися, втрутився і Юрченко, дійшло до бійки. Після цього військовослужбовець купив ніж, повернувся і вбив кривдника

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program