Вбивство морпіхів: бійцям помстились за знущання і застрелили уві сні

16 февраля 2018 г. в 08:42

Чотирьох військовослужбовців окремої бригади морської піхоти Збройних сил України під Широкиним співслужбовці застрелили уві сні через нібито постійні знущання.

Про це з посиланням на джерело у військовому гарнізоні Маріуполя пише “Українська правда“, інформує Народна Правда.

“Затримані кажуть про знущання у вигляді постійного прискіпування і надмірного навантаження по службі. Як було насправді, думаю, встановимо”, – заявили у гарнізоні.

Також повідомляється, що військових вбили під час сну з контрольними пострілами в голову, а пізніше намагалися підпалити приміщення для детонування боєприпасів, щоб приховати сліди злочину.

Своєю чергою речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко зазначив в ефірі телеканалу “112 Україна“, що у справі призначено вісім видів експертиз, після отримання яких можна буде назвати причину злочину.

“Зараз призначено 8 видів експертиз: судово-медична, хімічна, вибухотехнічна, балістична, імунологічна тощо. Щойно будуть результати цих експертиз і покази інших військовослужбовців цього підрозділу, можна буде уявити повністю картину, за яких умов сталося це вбивство”, – сказав він.

За словами Лисенка, наразі є певні докази і “зізнання тих хлопців, які застрелили своїх співслужбовців, з якими проходили службу в одному підрозділі”.

“Було намагання приховати сліди злочину, але… вони дали зізнавальні покази, що вони це зробили. Головна причина – позастатутні відносини. Як це відбувалося і в чому полягали ці позастатутні відносини – будемо знати трошки пізніше”, – додав він.

Окрім цього речник ГПУ запевнив, що у разі, якщо у справі з’являться нові обставини, слідчі можуть змінити статтю, за якою порушено кримінальне провадження (зараз провадження відкрито за статтею “Умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою”).

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program