Вбивство поліцейськими дитини: під Києвом пройшла акція протесту, є постраждалі

5 июня 2019 г. в 23:29

Двоє правоохоронців постраждали на акції протесту у Переяслав-Хмельницького відділу поліції, де мітингували близько 50 осіб в зв'язку із загибеллю від кулі поліцейських п'ятирічного Кирила Тлявова. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Київській області.

"Охорону громадського порядку та адмінбудівлі забезпечували бійці підрозділу патрульної служби "ТОР", батальйону поліції особливого призначення поліції Київської області. Однак серед громадян, які прийшли на мирну акцію, були агресивно налаштовані молоді люди в балаклавах. Вони кидали димові шашки, палили фаєри і розмальовували фарбою асфальтове покриття. в результаті таких хуліганських дій двоє поліцейських отримали травми нижніх кінцівок", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ("Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. Зараз співробітники поліції проводять комплекс необхідних заходів для встановлення осіб, причетних до даного правопорушення.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, поліцейські у п'ятницю, 31 травня, в Переяслав-Хмельницькому розважалися, стріляючи по банках. У той час неподалік гуляли двоє хлопчиків. Один з копів влучив у голову дитині. 4 червня Голосіївський районний суд під арешт на два місяці без права застави відправив двох підозрюваних у вбивстві дитини – поліцейських Івана Приходька та Володимира Петрівця.

Загибель дитини розслідується за статтями умисне вбивство дитини, вчинене групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) і грубе порушення громадського порядку, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, вчинене групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Після загибелі п'ятирічного хлопчика керівників райвідділу поліції в Київській області відсторонили від служби.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program