Вчені заявили про мутації коронавірусу зі зменшенням летальності (відео)

15 ноября 2020 г. в 18:54

Коронавірус з часом мутував і став поширюватися по світу набагато швидше, проте придбав меншу летальність серед пацієнтів.

Як повідомляє MedicalXpress з посиланням на науковий журнал Science, фахівці вивчили новий штам вірусу, який з'явився в Європі і отримав назву D614G.

За словами автором дослідження, новий коронавірус передається і розмножується швидше, ніж оригінальний штам китайського походження.

Вчені провели випробування на тваринах і встановили, що новий штам не ускладнює перебіг захворювання і він більш чутливий до вакцин і препаратів на основі антитіл. Дослідники вважають, що штам D614G збільшує здатність білка-шипа відкривати клітини для проникнення вірусу. Це також відкриває шлях до вразливого ядра вірусу і антитіл на зразок тих, які містяться у вакцинах, в даний час проходять випробування, що дозволить легше нейтралізувати його.

"Всі вакцини, засновані на оригінальному китайському штамі, викликають хорошу імунну відповідь, що захищає від цього штаму", — зазначив WebMD професора епідеміології, мікробіології та імунології в Університеті Північної Кароліни Ральфа Баріка.

EXMO affiliate program