Вибило вікна та двері, а укриття було закрите: наслідки ракетної атаки по Києву 1 червня. Фото та відео

1 июня 2023 г. в 22:00

Країна-терорист РФ вночі четверга, 1 червня, знову атакувала Київ із застосуванням ракет комплексу "Іскандер". Усі ворожі цілі були збиті силами ППО, проте уламками було пошкоджено поліклініку, будинки та інші об’єкти. На жаль, троє киян, серед яких дитина, загинули.

Про це повідомив кореспондент obozrevatel. На місці працюють правоохоронці, які фіксують наслідки воєнного злочину агресора.

Так, уночі 1 червня країна-агресор Росія здійснила черговий терористичний акт щодо українців, атакувавши Київ ракетами з комплексу "Іскандер". Підрозділи протиповітряної оборони знищили всі повітряні цілі, проте уламками було пошкоджено кілька об’єктів.

Серед них є поліклініка, де, на жаль, уламки російських ракет вбили трьох киян, серед яких малолітня дитина. Житель Деснянського району Києва Ярослав під час ракетної атаки Росії вночі 1 червня втратив дружину. Він стверджує, що вони з сім’єю та іншими мешканцями будинку бігли в укриття, а його просто не відкрили.

"На момент вибуху мене там не було… У нього (охоронця поліклініки, де було закрите укриття. – Ред.) перегар був… Нічого толкового він не зміг пояснити взагалі. Навіть на прості питання. Просто через одну людину, яка не виконує свої обов’язки, – так сталося", – додав вбитий горем чоловік.

За словами бабусі загиблої дівчинки, охоронець перебував в середині медзакладу.

"Якщо б мені його привели – я б його задушила і навіть не пожаліла. Він на роботі гроші отримує. В такий час в укритті п’яного (за словами чоловіка загиблої жінки охоронник був п’яний. – Ред.) посадити. Як так можна?", - заявила вбита горем жінка.

Зазначимо, інформацію про закрите укриття нашому журналісту підтвердили й інші місцеві мешканці. Крім того, було пошкоджено кілька будівель, а в житлових багатоповерхових будинках вибуховою хвилею вибило вікна.

"Вибухом все (вікна. – Ред.) винесло. Дякую Богу, все нормально. Тільки матеріально. Вікна повибивало, шибки, двері", – розповіла одна з киянок.

Наразі комунальники та кияни прибирають вулиці від уламків та скла. На місці події працюють правоохоронці, які фіксують наслідки чергового воєнного злочину країни-терориста РФ. За словами місцевих мешканців охоронця медзакладу затримали.

EXMO affiliate program