Вибори на окупованому Донбасі: Разумков дав остаточну відповідь на ультиматум Росії (Відео)

30 сентября 2020 г. в 17:00

Зміни в українському законодавстві для проведення виборів на окупованому Донбасі в жовтні цього року, як цього вимагає Росія на переговорах у Мінську, неможливі.

Таку остаточну відповідьв ідповідь на ультиматум Росії, поставлений представниками РФ на мінських переговорах місяць тому дав в ефірі телеканалу ICTV 28 вересня голова Верховної ради України Дмитро Разумков.

Він пояснив, що виборчий процес місцевих виборів, відповідно до чинного законодавства, за рішенням ЦВК уже стартував в Україні, тому зміни постановою Верховної ради цього процесу в його ході поставлять під сумнів легітимність місцевих виборів в Україні загалом.

“Внесення змін у цю постанову, на мій погляд, сьогодні неможливе”, – сказав Разумков про постанову ВР щодо заборони проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу до їх звільнення.

Як повідомляла раніше ІА “7 Днів-Україна”, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 18-19 серпня представники окупованих територій Донбасу і РФ вимагали перегляду постановиви ВР задля провдення місцевих виборів на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу у жовтня цього року. Голова української делегації на переговорах у Мінську Леонід Кравчук пояснив, що погодився зробити відповідне подання у Раду, аби не дати Росії приводу зірвати наступну зустріч представників країн нормандського формату.

Більше подробиць про відповідь голови Верховної ради України на вимоги Росії в Мінському процесі щодо виборів на оккупвоаному Донбасі – у прямій мові Дмитра Разумкова в сюжеті Фактів ICTV.

7days-ua.com

EXMO affiliate program