Вибух на виставці боєприпасів у Чернігові. Постраждали 15 людей, зокрема вісім дітей: інцидент розслідує ДБР — ОВА (відео)

4 сентября 2022 г. в 21:30

Унаслідок детонації гранатомета на виставці у Чернігові постраждали 15 людей. Серед них — восьмеро дітей та семеро дорослих, які звернулися по медичну допомогу.

Про це повідомив глава Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус в етері телемарафону в неділю, 4 вересня.

«Двоє дітей перебувають у лікарні, двоє дорослих теж перебувають у лікарнях», — сказав він, озвучивши дані станом на 16:19.

За словами Чауса, дитячий захід, на якому стався інцидент, запропонувала провести громадська організація. Про виставку озброєння та присутність військових повідомлень не було. Глава ОВА заявив, що місцева влада втрутилася б, якби знала про ці плани.

Зараз усі сторони процесу «перебувають у контакті з Держбюро розслідувань». Чаус каже, що всі питання — під його особистим контролем і контролем вищого керівництва України.

«Ми повинні відповісти на два головні запитання. Перше: яким чином на мирному заході для дітей з’явилися військові. І друге, загалом похідне від першого: чому військові мали бойову зброю. Зараз над цим працюють слідчі. Не можу зараз коментувати хід слідства», — наголосив він.

3 вересня у Чернігові під час виставки військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси. Тоді один із боєприпасів здетонував. Спочатку Офіс генпрокурора повідомив, що постраждали п’ятеро людей, серед яких четверо дітей віком від 2 до 12 років. Дворічний хлопчик перебуває в реанімації — його оперували майже сім годин.

Чернігівська прокуратура почала розслідування інциденту за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України). Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР.

нв

EXMO affiliate program