Вибухи у Києві: що відомо про затриманих організаторів, які вимагали біткоїни (фото, відео)

29 июля 2020 г. в 18:55

Один з підозрюваних в організації вибухів у столиці був судимий за вбивство, а другий виявився приватним підприємцем-винахідником. Про це повідомив глава управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

Зазначається, що зловмисниками виявилися кияни 1960 і 1961 років народження. Один з них був судимий у 2013 році за вбивство чоловіка шляхом підриву машини. Чоловік звільнився з місць позбавлення волі у 2017 році. Другий фігурант кримінального провадження про підриви – приватний підприємець, у якого запатентовані кілька винаходів.

"Під час обшуків у квартирі судимого фігуранта виявлено чимало речових доказів, серед яких газовий балон, який ідентичний тому, що вибухнув у під'їзді будинку у Подільському районі. До речі, його подільник – приватний підприємець, який має кілька патентів як винахідник пристроїв для переробки та обробки газових сумішей і палива різних видів. Основний мотив їх злочинів – корисливий, адже вони вимагали 50 біткоїнів в обмін на те, що не підірвуть об'єкт на площі біля метро "Мінська", – розповів Крищенко на брифінгу 29 липня.

Він додав, що на зловмисників вийшли після того, як один з них "засвітився" на відео камери спостереження.

Нагадаємо, що за попередньою версією слідства, учасники групи, використовуючи саморобні вибухові пристрої, влаштували вибух біля входу на станцію метро «Шулявська» та у житловому будинку на столичному Подолі.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program