Від 3000 гривень до 15 тисяч доларів: скільки витрачають на одяг нардепи (відео)

29 сентября 2020 г. в 18:25

Дизайнерські вбрання, кежуал чи секонд-хенд: де купують речі та які суми витрачають на одяг парламентарі? Хто з народних обранців завжди «на стилі»? І чий гардероб – найдорожчий? Команда «СтопКору» зазирнула у депутатські шафи.

Від 3 до 6 тисяч гривень – за таку ціну можна підібрати собі лук у торгових центрах столиці. На ринку – дешевше. А де ж купують речі нардепи, яким брендам віддають перевагу та скільки витрачають на шопінг?

Давид Арахамія стверджує: не знає жодного бренду, окрім Nike. Найдорожчі кросівки придбав за 450 доларів. Згідно з декларацією, лідер фракції «Слуга народу» має декілька коштовних годинників за 15 тисяч доларів, однак до Ради їх не носить, каже: народному депутату це не личить.

Антон Яценко з фракції «За майбутнє» запевняє: витрачає на одяг небагато і взагалі давно вже не був на шопінгу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе згадує: в юності купувала речі навіть у секонд-хендах, коли вчилася у США.

Наталія Приходько з ОПЗЖ віддає перевагу українським дизайнерам і залюбки демонструє сумочку ручної роботи. З нею погоджується й Ірина Верещук за «Слуги народу». Вона придбала навіть туфлі українського виробництва – за помірну ціну, півтори тисячі гривень, а сукня обійшлася у 3,5-4 тисячі.

Їхня колега за фракцією Ольга Совгиря додає: демісезонний костюм вітчизняного виробництва коштуватиме близько 4-5 тисяч гривень. Неллі Яковлева стверджує: найдорожча річ у її шафі – шуба за 2 тисячі доларів.

Найкоштовніші речі у гардеробі Софії Федини з «Європейської солідарності» – її вишиванки. За одну з них жінка віддала 8 тисяч гривень і потім більш як рік сплачувала кредит.

Максим Зуєв теж стверджує, що купує речі в Україні. За піджак заплатив приблизно 4 тисячі гривень.

А от Сергій Алєксєєв зізнається: улюблені бренди – італійські. Олег Волошин з ОПЗЖ придбав кілька костюмів у Штатах, ціна одного піджака – близько 300 доларів. Ще один костюм – за 800 доларів – нардепу подарувала дружина. Каже: парламентарі не мають ходити в лахміттях чи підкочених джинсах. Це ж не хіпстери якісь.

Близько 5-7 тисяч гривень за сорочку віддає опозиціонер Ілля Кива. Взуття ж коштує приблизно 10 тисяч. Усі речі купує у столичних торгових центрах, а базарів уникає. Погоджується з колегою Волошиним: депутат має вдягатись пристойно, а у футболках та джинсах у Раді ходять лише «якісь бовдури».

EXMO affiliate program