Відірвало башту: під Вугледаром "чорні запорожці" підбили пару танків рф (відео)

14 марта 2023 г. в 21:00

Поля поблизу села Микільське на Вугледарському напрямку перетворюються на "бермудський трикутник" для ворожої бронетехніки. Чергова пара танків рф "самоліквідувалась" на Донеччині після зустрічі з ПТУРистами 72-ї ОМБр – обом машинам буквально відірвало башту.

Кадри синхронної ліквідації двох ворожих танків під Вугледаром на Донеччині виклав у Твітері 14 березня учасник міжнародної моніторингової спільноти, аналітик CNA, що працює під псевднонімом OSINTtechnical.

"Район Вугледару, пара "нездорових" на вигляд російських танків (Т-80БВ, Т-72Б3) сидять без башти після того, як потрапили під влучний український протитанковий вогонь", – прокоментував відео дослідник.

За попередньою інформацією, результативна атака сталась у районі дач неподалік села Микільське Волноваського району Донецької області. Також зазначається, що на цьому напрямку ворогу протистоїть героїчна 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців (72-а ОМБр). Наразі на її рахунку – 57 знищених танків, 69 БМП та 7 одиниць спецтехніки російсько-терористичних військ.

Зауважимо, на Вугледарському відтинку фронту окупанти продовжують втрачати не лише бронетехніку, а й велику масу живої сили. Яскравим свідченням цього є свіжий "трофей" українських бійців, про який 14 березня повідомив канал "Оперативний ЗСУ".

Так, у полоненого російського офіцера під Вугледаром вилучили зошит із цікавою "арифметикою" – розрахунком бойового складу ворога. З цих записів випливає, що позиції окупантів підсилюють "мобіками" та "зеками", яких відправляють на так звані "м'ясні штурми". Наприклад, 1 березня у наступ на Вугледар кинули 100 росіян, з яких повернулись живими (записано як "решток") тільки 16, а 5 березня – лише троє росіян.

stopcor.org

EXMO affiliate program