Від'їжджав у супроводі швидкої. Лукашенка могли отруїти на параді Путіна в Москві — Mirror (відео)

11 мая 2023 г. в 22:00

Після дивної поведінки білоруського диктатора Олександра Лукашенка на параді 9 травня у Москві ходять чутки, що його могли там отруїти, пише mirror.

Він не зміг пройти кількасот метрів і не з’явився на сніданку зі своїм союзником — російським диктатором Володимиром Путіним.

«Ходять чутки, що Олександра Лукашенка могли отруїти під час параду, на якому він був присутній зі своїм спільником Володимиром Путіним і його командою підвищеної безпеки», — сказано у статті.

Наголошується, що під час промови Путіна на честь Дня Перемоги, «68-річний президент Білорусі, який утримує владу майже чверть століття, виглядав тяжко хворим».

Білоруський політолог і журналіст Kyiv Post Дмитро Болкунець заявив на своїй сторінці у Twitter, що, можливо, білоруського диктатора отруїли, але додав, що «в останні кілька днів автократ кілька разів виглядав хворим».

Зокрема, він не зміг пройти кілька сотень метрів поряд з Путним на Червоній площі. Також було помічено, що під час виступу російського диктатора у Лукашенка була перебинтована руку.

«На відео знято момент, коли він благав Путіна, а потім російського працівника служби безпеки надати йому транспорт до Могили Невідомого солдата в Олександрівському саду біля Кремлівської стіни, щоб покласти вінок з правителем Кремля та іншими керівниками колишніх радянських республік», — сказано у статті.

Після цього Путін наказав організувати перевезення Лукашенка на багі, і решті лідерів країн довелося через це чекати, стверджує Mirror.

«Потім білоруський деспот виглядав незграбно, коли йшов Олександрівським садом поряд зі здоровим на вигляд 70-річним Путіним і не міг нахилитися разом з іншими лідерами, щоб покласти квіти до меморіалу. Після цього він, як повідомляється, помчав до аеропорту (у супроводі машини швидкої допомоги) і полетів назад до своєї столиці Мінська, пропустивши післяпарадний „неформальний сніданок“, влаштований Путіним», — пише видання.

Також Mirror зазначає, що, згідно з повідомленнями, Лукашенко «благав» Путіна дозволити йому не приїжджати до Москви з «медичних причин». Але Путін, який підтримує білоруську економіку й прагнув показати, що він не перебуває в повній ізоляції через вторгнення в Україну, наполягав його на приїзді.

У статті також сказано, що Лукашенко страждає від надмірної ваги, гострої проблеми з коліном і серйозних проблем зі спиною.

EXMO affiliate program