Відомий чиновник Харкова виявився російським шпигуном

3 октября 2018 г. в 23:25

Співробітники Служби безпеки України викрили голову адміністрації одного із районів Харкова на співпраці з російськими спецслужбами.

Про це 3 жовтня на брифінгу заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

За його словами, чиновник створив організацію псевдоветеранів АТО, які займалися збором інформації військового характеру. Зазначив, що учасники спілки вдалося зібрати деякі списки бійців АТО й передати їх російським спецслужбам. Прізвища нардепа він не назвав.

У СБУ зазначили, що нардеп має подвійне громадянство і нині переховується у Росії. Чоловікові оголошено про підозру за статтею КК "Державна зрада".

Місцеві ЗМІ заявляють, що підозрюваним є глава адміністрації Холодногірського району Харкова Максим Мусєєв.

27 серпня нардеп на своїй сторінці у Facebook написав, що очікує провокацій на свою адресу, а також, що його "відкрита й досить принципова позиція багатьох не влаштовує".

3 жовтня на свої сторінці у Facebook Мусєєв відреагував на підозри. Він написав, що правоохоронні органи відпрацьовують політичне замовлення щодо усунення опонентів, а також, що він знав "про підготовку провокацій і неодноразово говорив про це". Реальних доказів моєї протиправної діяльності немає і бути не може.

"Згодом я розповім про те як, ким і за допомогою чого було сфабриковано справу", – заявив нардеп.

Канал 24

EXMO affiliate program