Відправили на штурм замість відпустки: полонений окупант поскаржився, що командування використало їх як "гарматне м'ясо". Відео

28 марта 2023 г. в 22:00

У мережу потрапило чергове зізнання найманця окупаційної армії РФ у тому, яке погане в них командування. Він поскаржився, що нещасних "мобіків" змусили купувати військову амуніцію й відправили на штурм позицій ЗСУ замість обіцяної відпустки.

"Героєм" виявився найманець із ОРДЛО, який, схоже, продовжував би воювати проти власної країни, якби помилково не потрапив у полон. Відео його "жалісливої" промови опублікував офіційний Telegram-канал групи "Інформаційний спротив" (щоб переглянути, доскрольте новину до кінця).

"Черговий полонений "чмобік" із Донбасу, який потрапив у полон ЗСУ, скиглить про важку долю "гарматного м'яса" в армії окупантів", – йдеться у підписі до ролика.

На кадрах – 40-річний Олександр Красельников, уродженець міста Харцизьк Донецької області, який в лавах окупаційної армії РФ воював із самого початку повномасштабного вторгнення. Бойовик заявив, що був мобілізований 24 лютого 2022 року й відправлений у Макіївку.

За його словами, там були скомпоновані 1-й, 2-й, 3-й батальйони "ДНР". Опісля, стверджує окупант, його з рештою "мобіків" 2-го батальйону відправили "на службу" в Херсон – нібито для патрулювання доріг.

"Через деякий час ми дізналися, що в 1-му батальйоні відбуваються якісь злочини: комбат Сурен проводив насилля, грабіж. Деякі продукти не доходили до нас. Він там займався бізнесом і знущався над людьми: було зґвалтування дівчинки, він погрожував людям, принижував, знущався", – розповів загарбник.

Він стверджував, що згодом Сурена, який мав "власну" заправку й торгував бензином, натомість не виділяючи його бойовикам, викрили й пов’язали співробітники ФСБ. Окупантів, які підпорядковувалися його підрозділу, приплюсували до батальйону, в лавах якого воював Красельников.

Коли ці "мобіки", за його словами, "відстояли на блокпостах" у Херсоні, весь 2-й батальйон відправили назад у Макіївку. Командири пообіцяли загарбникам відпустку й відпочинок, але в підсумку "змушували" купувати військову амуніцію, після чого найманці один за одним почали "кудись зникати".

"Прийшла наша черга і ми зрозуміли, що нас на*бали. Ми дізналися, що їдемо у відпустку на штурм. Там був поганий БК, зброя стара, годували погано. Коли послали брати посадку, сказали: "Чисто, йдіть беріть, там нікого немає, а як не підете – будемо стріляти по ногах і там покладемо", – обурився окупант із "ДНР".

Він додав, що на підступах до посадки загарбники потрапили під мінометний обстріл і одразу "задвохсотилися". Йому ж пощастило стати "трьохсотим".

"Коли я виходив, то помилково вийшов… І здався. Це погано – війна. Краще миром жити", – підсумував "мобік" із Донеччини, зі слів якого очевидно, що, якби він випадково не натрапив на бійців ЗСУ й не потрапив у полон, то спокійно воював би ще проти рідної України на боці держави-терориста РФ.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program