Виявився майстром спорту зі східних єдиноборств: на Хмельниччині затримали лідера банди

27 ноября 2020 г. в 23:05

За систематичне вимагання неіснуючих боргів у жителів Хмельниччини – затримали лідера злочинної групи. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Відомо щонайменше три факти вимагання грошей від жителів міста Славути в сумі 9 000$, 8 000$ та 5 000$. Від трьох потерпілих лідеру угруповання загалом вдалося отримати 12 000$. Приводом для «вибивання» коштів було «списання» неіснуючих боргів. Зловмисник є майстром спорту зі східних єдиноборств – ці навички він застосовував для погроз та залякування громадян. До двох потерпілих він застосовував фізичну силу.

Викрили неправомірну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області з колегами-правоохоронцями. Учора, 26 листопада, лідера групи затримали «на гарячому» – зловмисник отримував черговий «транш» неіснуючого боргу.

Проведено 6 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявили та вилучили:

боргові записки та чорнові записи, що підтверджують причетність зловмисника до згаданих злочинів;

наркотичні та психотропні засоби.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program