Виїзд із “ДНР” заблоковано, люди шукають обхідні шляхи, – експерт (ВІДЕО)

17 ноября 2020 г. в 23:20

У непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей залишаються проблеми з перетином КПВВ. Зокрема, із так званої “ДНР” люди не можуть виїхати місяцями.

Про це розповів керівник гуманітарної місії “Проліска” Євген Каплін в ефірі програми “На самом деле: Донбасс” на телеканалі “Дом“.

“На жаль, через те, що на непідконтрольній території Донецької області де-факто заблоковані КПВВ, якщо не розглядати “Новотроїцьке”, де місяцями можна чекати на потрапляння в списки й не факт, що ти виїдеш, то можна сказати, що непідконтрольна територія Донецькій області заблокована. Єдиний варіант виїхати на підконтрольну Україні територію – через територію Російської Федерації”, – зазначив Каплін.

Він розповів, що жителі ОРДЛО в’їжджають на підконтрольну Україні територію як через окупований Крим, так і через Ростовську область Росії.

“Ми також чуємо про те, що такі шляхи виїзду є. Чуємо, що і через Крим їдуть, і через територію Ростовської області, а потім потрапляють або на територію Харківської, або на територію Луганської областей. Ми чуємо, що Держприкордонслужба вибірково, на деяких осіб накладає штрафи за незаконний перетин кордону в розмірі 850-1800 грн. Де-факто на сьогодні іншого варіанту виїзду людей на підконтрольну територію, особливо якщо йдеться про Донецьку область, просто не існує”, – додав Євген Каплін.

EXMO affiliate program