Війна на Донбасі: аналітик розповів, за яких умов можливе врегулювання збройного конфлікту на сході України (Відео)

6 мая 2019 г. в 07:09

В ефірі програми «Нині вже» на Громадському журналісти підняли питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі та повернення анексованого Криму.

Про це говорили із Михайлом Самусем — заступником директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Зокрема, він висловив думку, що врегулювання збройного конфлікту на Донбасі та повернення анексованого Криму неможливо вимірювати часом, для цього на сьогодні немає підстав.

«Коли ми говоримо про врегулювання збройних конфліктів, я не знаю, як тут накладати часову шкалу. Це абсолютно неможливо, тому що збройний конфлікт – це потенціали, тобто це баланс сторін. Коли ми кажемо, що збройний конфлікт можна вирішити за якийсь час – це означає, що є розрахунок балансу сторін і як можна цей баланс змінити … І Крим, і Донбас не можна вимірювати часом. Якщо ми змінимо стратегічний баланс, тоді є шанси говорити про це», — пояснив Самусь.

Раніше радник Зеленського з безпеки Іван Апаршин заявив, що повернення Донбасу під контроль України може зайняти п’ять років.

Також Апаршин заявляв, що у разі перемоги Зеленського на виборах, за п’ять років український військовослужбовець отримуватиме від однієї тисячі євро і вище.

Крім того Апаршин заявив, що у команді Зеленського виступають за формування професійної армії без призову та продовження співпраці з НАТО.

youtube.com

EXMO affiliate program