Війна на Донбасі: ЗСУ понесли втрати, але ефективно відповіли окупантам

19 мая 2019 г. в 23:41

Бойовики продовжили обстріли позицій Об’єднаних сил на Донбасі з різних систем озброєння.

Протягом доби 18 травня 2019 року бойовики 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем різного калібру 152 та 122 мм і мінометів калібрів 120 та 82 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи “Схід” окупанти 10 раз обстріляли позиції Об’єднаних сил: поблизу населеного пункту Піски – тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів станкових і великокаліберних кулеметів; у міста Авдіївка – чотири рази з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу нп Новоселівка-2 – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; поблизу нп Мар’їнка і Пищевик – двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції ОС були обстріляні 8 разів: поблизу нп Новотошківське – з артилерійських систем різного калібру 152 та 122 мм; у нп Кримське – п’ять разів з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу смт Південне – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї; у нп Станиця Луганська – зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів четверо військовослужбовців ОС отримали поранення. На кожен обстріл бойовики отримали адекватну відповідь. За даними розвідки ОС, 18 травня двоє окупантів знищено, ще троє – поранено.

Facebook

EXMO affiliate program