Викрито мешканця Київщини, якого завербувала ФСБ

21 февраля 2021 г. в 01:33

Київська обласна прокуратура викрила факт приготування до вчинення державної зради мешканцем Київської області. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідством встановлено, що 40-річний громадянин України у лютому 2018 року надав представнику Федеральної служби безпеки Російської Федерації згоду на збирання та передачу відомостей, що становлять державну таємницю. Чоловік мав повідомляти ФСБ про чисельність особового складу, види та кількість озброєння і військової техніки, місця базування і передислокації частин та з’єднань Збройних сил України, про схеми мобілізаційного розгортання, оперативно-мобілізаційних заходів військових формувань, про стан готовності, чисельність особового складу тощо.

"Однак, вказаний громадянин ніяких дій щодо шпигунства не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок із представником іноземної організації та отримане від нього завдання", — повідомляють правоохоронці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 111 ч.2 КК України.

Прокуратурою Київської області за результатами досудового розслідування Слідчого управління ГУ СБУ у Києві та Київській області скеровано до Васильківського міськрайонного суду Київщини клопотання про звільнення вказаного громадянина України від кримінальної відповідальності за готування до вчинення державної зради.

EXMO affiliate program