Вірусолог назвав продукти, які заборонені під час коронавірусу (відео)

7 ноября 2020 г. в 21:10

Коронавірус 2020 став найбільшим випробуванням для людства за останні 100 років. Лікарі та науковці в усьому світі уважно спостерігають за тим, як поводиться вірус і як він впливає на людину. Як заявив професор МДУ, доктор біологічних наук, вірусолог Олексій Аграновський, у разі захворювання коронавірусною інфекцією важливо забезпечити правильний режим харчування. За його словами, особливої дієти для COVID-19 немає, але існує можливість завдяки харчуванню полегшити перебіг хвороби.

Суть полягає в тому, щоб уникнути втрати рідини в організмі. Для цього треба намагатися не вживати солоні продукти, оскільки сіль абсорбує воду. І, звичайно, обходитися без алкоголю, пояснив фахівець РБК.

Разом з тим Аграновський підкреслив, що ці рекомендації не можна застосовувати виключно до коронавірусу. Вони в рівній мірі стосуються всіх респіраторних захворювань.

"Можна сміливо ось ці продукти людині не рекомендувати, тут не помилишся. Але це питання неважливе в контексті цієї інфекції. Зрозуміло, що алкоголь не треба пити нікому і ніколи, і буде всім благо. Він дійсно впливає на здоров'я, на серце, на розвиток онкології — можна перераховувати довго. Але це має непряме відношення до питання, що розглядається", - сказав лікар.

glavred.info

EXMO affiliate program