В'язні спали стоячи. СБУ розслідує факт облаштування окупантами "в'язниці" в Куп'янську Харківської області (відео)

17 сентября 2022 г. в 11:00

СБУ розслідує облаштування окупантами незаконної в'язниці в Куп'янську Харківської області, де утримували 400 осіб у камерах, розрахованих на 140. Такі умови прирівнюються до катувань, повідомила 16 вересня пресслужба СБУ у Telegram.

За даними слідства, незаконну в'язницю облаштували в районному відділі поліції Куп'янська, де під час російського вторгнення разташовувався "керівний центр" окупаційної адміністрації. Встановлено, що в цих приміщеннях окупанти утримували та знущалися з місцевих жителів, які відмовлялися з ними співпрацювати.

"В'язниця" була переповнена втричі: в камерах, розрахованих на 140 осіб, окупанти одночасно тримали понад 400, тож люди змушені були спати стоячи.

Згідно з міжнародними конвенціями, така поведінка визнається тортурами і є жорстокими, нелюдськими способами поводження й покарання.

Слідчі управління СБУ в Харківській області документують воєнні злочини, скоєні російсько-окупаційними військами проти мирного населення, в межах кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів і звичаїв війни).

gordonua.com

EXMO affiliate program