Владика Філарет розповів про співпрацю з КДБ та погрози радянської влади (ВІДЕО)

3 июля 2019 г. в 11:38

Владика Філарет розповів про те, що співпраця з КДБ в радянські часи не є гріхом.

«Це не є гріх. Бо Христос сказав: Віддавайте Кесарю кесареве, а Богові – боже. Так ось: якщо Господь цю безбожну радянську владу допустив, то треба жити в умовах цієї безбожної влади. Господь допустив римську язичницьку владу, яка не визнавала істинного Бога, боролися з християнами і мучили їх. А апостол Павло казав: Владу слухайте і виконуйте. І ми, живучи в умовах Радянського Союзу, виконували закон радянської влади і віру не продавали. Коли стосувалося віри, йшли у Сибір, на Біломорський канал, на Соловки і розстрілювалися», — розповів Філарет в ефірі телеканалу ZIK, додавши, що будь-якій владі треба підкорятися.

Також Філарет зазначив, що радянська влада погрожувала йому розстрілом. Зараз СБУ також збирає компромат на представників духовенства.

«У радянські часи без КДБ нічого не робилося: не можна було висвятити ані священика, ані єпископа. Все треба було узгоджувати з КДБ, всі єпископи у радянські часи мали контакти з КДБ. Тепер у всіх єпископів є контакти з СБУ, але такої залежності як тоді – немає. СБУ може пропонувати, єпископ може послухати або не послухати», — сказав він.

ua.news

EXMO affiliate program