Вода була з усіх боків: прикордонник розповів неймовірну історію порятунку людей на Херсонщині. Відео

18 сентября 2023 г. в 15:00

Український прикордонник з позивним "Док" розповів неймовірну історію порятунку людей на Херсонщині. Так, після підриву Каховської ГЕС 6 червня захисники відправилися евакуйовувати людей з невеличкого острівця на Лівому березі Дніпра.

Відео з військовим виклали у Telegram-каналі МВСУ Країни. Прикордонники ризикуючи власним життям відправилися просто під ворожі кулі та почали евакуацію.

Як розповідає "Док", їм надійшла інформація, що українська аеророзвідка знайшла на лівому березі Дніпра в районі селища Кардашинка острів, на якому було до 30 осіб. Люди перебували на невеличкому клаптику землі, що був затоплений з усіх сторін.

Прикордонники у повній темряві добиралися до потерпілих внаслідок затоплення людей.

"Операція готувалася впродовж години "з коліс". Просто вже всі були в дорозі й вирішували, як ми будемо робити", – розповідає Док.

Діяти мали дуже швидко та обережно. Захисники у повній темряві добиралися до потерпілих внаслідок затоплення людей. В результаті їм вдалося дістатися до острівця та провести евакуацію.

"Працювали блискавично. Той день був насичений адреналіном та бажанням допомогти людям, нашим людям", – розповідає прикордонник.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program