Водолази за добу знайшли тіло прикордонника: рибалки пояснили можливу причину трагедії на службі (Відео)

6 мая 2021 г. в 22:40

Сьогодні водолази знайшли тіло прикордонника Білгород-Дністровського загону, човен якого 5 травня перевернувся під час патрулювання на Одещині. Трьом прикордонникам вдалося врятуватися.

Як повідомляє Держприкордонслужба України, загиблий – 32-річний майор Костянтин Коняєв. Коли човен перекинувся, він встиг дати команди трьом підлеглим, завдяки яким вони врятувались. Сам потонув.

“Майор Костянтин Коняєв займав посаду заступника начальника відділу прикордонної служби “Маяки” з персоналу Білгород-Дністровського прикордонного загону. Йому було 32 роки і справі охорони кордону він присвятив більше 15 років свого життя… Навіть у цій трагічній ситуації офіцер встиг скоординувати дії всіх, хто перебував з ним у човні, що в подальшому допомогло трьом прикордонникам врятуватися. Це непоправна втрата для охоронців кордону”, – йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України.

Як повідомили ТСН місцеві рибалки, причиною перевертання човна могли стати погодні умови.

"Тут сильні протяги. Вони, напевно, під час виходу з затоки потрапили під порив сильного бокового вітру. Тому човен і перевернувся", - розповів про можливу причину трагедії місцевий рибалка.

За даними Держприкордонслужби, загрози життю усіх трьох врятованих прикордонників немає. У двох з них медики констатували переохолодження, а в третього - травму ніг.

Більше подробиць - у відео ТСН

EXMO affiliate program