Вогонь було видно за кілометри від Гайсина: пожежа на складі військової частини спалахнула через диверсію? (Відео)

15 ноября 2019 г. в 20:19

Військова прокуратура не виключає, що пожежа на складі 59-ї бригади ЗСУ ввечері 13 листопада в Гайсині на Вінничині могла бути наслідком диверсії.

Як повідомив військовий прокурор, наразі слідство, крім диверсії, вивчає ще дві можливі причини пожежі: коротке замкнення електродротів та підпал — випадковий чи навмисний для можливого приховувавння нестачі майна.

За попередніми даними військової прокуратури Центрального регіону України, майна на складі вогонь знищив на 10,5 млн грн: близько 1100 кевларових шоломів, 800 бронежилетів, 1500 спальних мішків, 100 польових наметів, понад 1000 одиниць польової форми, 1400 костюмів захисту від води та інше.

На склад, що згорів, як і на територію військової частини 59-ї бригади ЗСУ у Гайсині, журналістів наразі не пускають — кажуть, іде слідство.

Місцеві ж мешкацні Гайстина, які стали свідками пожежі, кажуть, що вогонь було видно за кілька кілометрів від міста, а в самому Гайсині стояв густий дим. Кілька пожежних машин гасили склад 2 години. Зсередини він вигорів дощенту.

Причину займання фахівці з’ясовують у рамках кримінального провадження, відкритого Військовою прокуратурою.

Більше подробиць — у сюжеті «Сьогодні»

EXMO affiliate program