Волкер зізнався, що ніхто не вірив у захоплення Криму Росією (відео)

27 июля 2020 г. в 13:54

Колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер визнав, що у 2014 році американці не вірили у те, що Росія вирішила окупувати Крим. Вони занадто пізно це усвідомили. Майже те саме і з Донбасом, але «тут швидше».

Волкер заявив, що Сполучені Штати Америки запізно усвідомили, що Росія справді має намір захопити Крим. І додав, що санкції на РФ потрібно було накласти ще до так званого референдуму про статус Криму у 2014 році.

Так, на запитання щодо підтвердження чи спростування колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова про те, що світ не надав жодної допомоги ще під час намагань анексії Криму, він підтвердив ці слова. І сказав, що на заклики про допомогу тоді дійсно ніхто не відреагував, тому що ніхто в це не повірив.

«Ми запізно усвідомили, що Росія справді має намір захопити Крим. У той момент, коли вони це робили, ніхто в це не вірив, а тому так повільно реагували. Лише після того, як Росія провела в Криму фальшивий референдум, а потім і анексувала його, ми почали застосовувати санкції», — сказав Волкер.

За його словами, світ повинен був набагато гучніше про це говорити та надавати допомогу Україні.

«Треба було надавати Україні більше допомоги. А санкції треба було накласти ще до голосування. Саме тому я вважаю, що ми занадто повільно реагували. Ми нічого не робили, поки не стало надто пізно», — констатував Волкер.

Майже те саме стосувалося і Донбасу. Хоча там і швидше приймались рішення, але все одно їх було недостатньо.

«Є багато речей, які ми могли б зробити швидше, але не зробили. Лише у 2017, коли я був спецпредставником в Україні, ми зняли ембарго щодо озброєння України. Хоча мали б зробити це ще у 2014 році».

donpatriot.news

EXMO affiliate program