"Вони навіть не зі своїх позицій луплять": про загострену агресію терористів на передовій та гарячий ранок розповіли бійці ООС (відео)

21 июня 2020 г. в 13:41

Близько п’ятої години ранку ворог відкрив вогонь із трьох точок з околиць окупованої Горлівки і застосував весь арсенал своєї великокаліберної зброї

Неподалік Оріхового. Близько 70 мін та снарядів різних калібрів російсько-окупаційні війська випустили на світанку з околиць окупованої Горлівки. Ворожа атака тривала 40 хвилин. Ніхто з українських бійців не постраждав. Подробиці ранкового обстрілу у сюжеті Євгенії Китаївої.

"О, оце ж падають гілки дерев, це власне осколки снарядів трощать дерева і от таке. Ви можете бачити, всюди перебиті гілки дерев, дерева перебиті", – показує Олексій, боєць ЗСУ.

Поля, лісосмуги і просіки масовано покошені друзками від ворожих заборонених снарядів. Армійці жменями збирають осколки і показують їх знімальній групі.

"Можна зрозуміти, якщо такий осколочок прилітає в людину, то вижити не дуже просто. Можна легко втратити якусь кінцівку. Або є отакі дрібні уламочки, теж "прекрасно" проходять крізь м’які тканини людського тіла, застрягають і їх дуже важко витягати", – пояснює Олексій.

Близько п’ятої години ранку ворог відкрив вогонь із трьох точок з околиць окупованої Горлівки і застосував весь арсенал своєї великокаліберної зброї.

"Це вже не вперше. Це вже другий день підряд. Кучно б’ють і випускають немало", – розповідає армієць з позивним "Єврей".

А немало - це понад 70 снарядів. Окупанти били протягом сорока хвилин. Під час обстрілу більшість армійців перебували в укритті. На постах лишилися лише ті, хто спостерігав, аби в цей момент не підійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група.

"Одна справа – мінометний обстріл, який, ну, потрапить, не потрапить, а ДРГ точно потрапить. Так що, першочергове, пріоритет ДРГ", – наголошує боєць Сергій.

А ДРГ ворога на цій ділянці фронту працюють майже щоночі.

"Нишком вночі підходять, обстріляли, пішли. Тобто, вони навіть не зі своїх позицій луплять, а підходять так, щоб ми їх не бачили з зеленки, обстрілюють і йдуть", – каже Сергій.

Та коли шквальний вогонь зі ствольної артилерії вщух, бойовики висунулись вперед і почали обстріл вже зі стрілецької зброї. Піхотинці прийняли бій.

"Тільки припинився обстріл і відразу полізли, ну, ДРГ, не ДРГ, але почали обстрілювати з стрілецької. При чому, підійшли дуже близько", – пригадує Сергій.

Армійці швидко придушили вогонь супротивника. Бойовики відійшли. І хоч артилерія російсько-окупаційних військ стихла, бійці знають – це не на довго. Тому готуються до бою і пильнують ворога.

Тут десятки ось таких вирв від заборонених артилерійських снарядів 122го калібру. Один із вибухів прийшовся прямо біля гнізда диких фазанів, малеча вціліла. Ось таке воно, життя на фронті.

5

EXMO affiliate program