Вони захоплювали Крим: розкритий список 1097 військових злочинців ЗС РФ (ВІДЕО)

4 ноября 2019 г. в 17:40

В межах спільного спецпроекту 24 каналу та міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вийшов новий випуск сюжету про резонансні дослідження волонтерів щодо російської операції захоплення українського Криму.

Список 1097: дослідження перекладене на 9 мов світу

В новому випуску Михайло Макарук розповів деякі цікаві деталі одного з наймасштабніших досліджень InformNapalm #СПИСОК1097. Це дослідження волонтери готували більше 4 місяців та переклали його на 9 мов. Воно базується на основі списків, добутих активістами Українського Кіберальянсу, вилучених з пошти Олександра Попова, начальника продовольчої служби тилу військової частини №27777 Південного військового округу РФ.

Маючи лише список із прізвищ російських військовиків, яких відряджали на виконання бойового завдання в березні 2014 року, волонтери InformNapalm дослідили їх соціальні сторінки та довели їх причетність до операції захоплення Криму. Це саме ті “зелені чоловічки”, які ховаючись під масками у формі без розпізнавальних знаків, захоплювали українські військові частини та виконували інші злочинні накази вищого військово-політичного керівництва Російської Федерації.

Ще більше доказів

На данний час волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm працюють над систематизацією доказів причетності до захоплення і окупації Криму військовослужбовців з 32 військових частин ЗС РФ. Повний список цих частин з посиланнями на дослідження буде представлений в наступних публікаціях InformNapalm. Слідкуйте за оновленнями на сайті.

informnapalm.org

EXMO affiliate program