Вперше за майже півтора століття: у Києві вітрюган розігнався до 80 км/год

15 января 2022 г. в 00:48

Вперше за майже півтора століття: у Києві вітрюган розігнався до 80 км/год

Більшість регіонів країни також накрило вітрами із силою до 70 км/год.

У Києві вперше за майже півтора століття, за словами метеорологів, вітер розігнався до 23 м/сек або - 80 км/год.

Як повідомляється в сюжеті ТСН.19:30, більшість регіонів країни також накрило вітрами із силою до 70 км/год.

Так, на Львівщині негодою знеструмило майже 40 населених пунктів. І ще 24 — без світла залишилися частково. А на Вінниччині дерева падали на трасу і перекривали рух.

У столиці чималу липу вирвало з корінням і жбурнуло на приміщення поліклініки. Негода знімала металеві загорожі. Подекуди на будівництвах довелося зупиняти крани, аби ті не впали. На вечір шквальний вітер лише посилюється.

Причину негоди у Гідрометцентрі пояснюють циклоном, який прийшов до України з півночі і накрив більшість областей. Якщо для деяких з них показник у 25 або й всі 27 метрів за секунду – не межа, для столиці такі вітри претендують на рекорд за останні півтора століття, кажуть синоптики.

І додають: вітряно буде всю ніч та впродовж наступної доби. Тож саме час згадати про правила безпеки – радять рятувальники. Пояснюють: страшний не сам вітер, а те, що він може зірвати і жбурнути.

Так, пішоходам не варто нині знаходитися поруч із великими деревами, білбордами та хиткими конструкціями, а автомобілістам – паркуватися під ними.

tsn.ua

EXMO affiliate program