Вручення повісток учасникам вечірок у Києві: у військкоматі пояснили, чому це не покарання

4 февраля 2023 г. в 14:00

У територіальному центрі комплектування (ТЦК) не вважають, що вручення повісток учасникам вечірок у Києві є покаранням.

Про це начальник Печерського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва полковник Сергій Калугін заявив під час брифінгу.

За його словами, хлопці раніше не отримували повісток. Калугін нагадав, що під час переїзду до іншого міста військовозобов'язані чоловіки мають стати на військовий облік.

«Не всі сидять удома, не всі не порушують правила військового обліку. Чоловік може бути зареєстрований у будь-якому районі Києва, а ТЦК та СП він не повідомляє, що переїхав, що його немає вдома», — пояснив Калугін.

У Мережі набула розголосу історія про групу молодиків з Івано-Франківська, котрі влаштовують вечірки, на яких спаюють і накачують наркотиками дівчат, знущаються з них і гвалтують. Про це розповіла громадська активістка та режисерка Ярослава Кравченко, яка поділилася у Facebook оповіданням передплатниці.

Омбудсмен Дмитро Лубинець нагадав, що будь-які насильницькі дії сексуального характеру заборонені українським та міжнародним законодавством, зокрема, Стамбульською конвенцією, яка набула чинності в Україні 1 листопада 2022 року. Він наголосив, що у насильстві винен лише ґвалтівник.

нв

EXMO affiliate program