Все спокійно, мобілізації немає, ЗМІ перебільшують — житель Донецька

19 февраля 2022 г. в 23:02

Обстановка в окупованому місті залишається без особливих змін. Масової мобілізації чоловіків у Донецьку не помічено.

Про це розповів місцевий мешканець.

За його словами, російські та місцеві ЗМІ «трохи перебільшують».

Житель окупованого Донецька зазначив, що заклик ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна до загальної військової мобілізації чоловіків від 18 до 55 років поки що не знайшов практичного застосування.

«Ні, ніхто не призивав», — зазначив співрозмовник.

За його словами, у місті не спостерігається надзвичайних подій, на кшталт паніки чи нестачі продуктів харчування. У його сім'ї вважають зайвим закуповуватися додатковою кількістю продуктів на випадок загострення воєнної ситуації.

«Щойно з магазину. Нестачі ніякої немає», — сказав він.

Щодо евакуації співрозмовник зазначив, що вона провадиться без примусу на добровільних засадах.

«Евакуація суто добровільна, хто хоче, той іде на місця збору та виїжджає до РФ. Таких багато, але моя сім'я залишається на місці», — сказав місцевий мешканець.

На тлі стягування російських військ до кордону України бойовики 17 лютого різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі: з початку року штаб ООС зазвичай фіксував від двох до п’яти порушень режиму тиші, а 17 лютого ворог здійснив 60 обстрілів.

Бойовики оголосили про евакуацію мешканців окупованих територій нібито через те, що ЗСУ готують «наступальну операцію» на Донбасі. У керівництві України це спростували та наголосили, що ніколи не віддадуть такий наказ і не реагуватимуть на провокації.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України заявили, що «евакуація» жителів ОРДЛО має вигляд підготовки до провокації, оскільки реальних причин для вивезення людей немає.

нв

EXMO affiliate program