«Все виглядало дуже пристойно». Внучка загиблої під час пожежі в харківському будинку для літніх людей розповіла про деталі його роботи

23 января 2021 г. в 01:44

Внучка однієї із загиблих пенсіонерок у пожежі в будинку для літніх людей у Харкові заявила, що вони платили за утримання жінки в ньому 8 тисяч гривень на місяць.

Про це вона розповіла Фактам.

«Насправді Золотий час — це щось на зразок нелегального хоспісу, куди привозять смертельно хворих доживати свій вік. Мої батьки займаються бізнесом, у нас великий будинок. Але не засуджуйте нас. Бабуся була безпорадна», — сказала вона.

За її словами, з бабусею «було дуже важко».

«Спочатку доглядальниць наймали, але вони довго не витримували. Потім ми повезли бабусю в державну установу. Але там — жах. Стара невідремонтована будівля, погано годують, холодно, майже немає меблів», — сказала жінка.

Внучка загиблої заявила, що в Золотому часі «все виглядало дуже пристойно».

«Обіцяли п’ятиразове дієтичне харчування, прогулянки в екологічно чистому районі, медичні процедури. Навіть бабусі показали. Їй сподобалося, і вона погодилася на переїзд», — сказала вона.

За словами жінки, в місяць вони платили за проживання родички в будинку для літніх людей 8 тисяч гривень і більше.

«Там за всі окремі процедури треба платити. Бабуся вже не ходила, її потрібно було перевертати. За це гроші платили окремо медсестрам», — сказала вона, додавши, що її бабуся ніколи не скаржилася.

Пожежа в двоповерховому будинку для літніх Золотий час у Харкові сталася вдень 21 січня. В результаті пожежі загинули 15 осіб. Попередньо, всього в будівлі знаходилося 33 людини.

Установа працювала нелегально. Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів негайно розібратися в ситуації і створити Державну комісію для з’ясування причин пожежі.

/nv.ua

EXMO affiliate program