Втрата півдня України буде для Путіна великим, але не смертельним ударом, — Мік Раян (відео)

3 сентября 2022 г. в 10:40

Австралійський генерал Мік Раян, експерт у галузі планування військових кампаній, аналізує український контрнаступ на півдні України. За його словами, існує деяка невизначеність щодо цілей чи кінцевої мети української кампанії, але також є багато чітких тез щодо воюючих сторін.

"Ситуація з українським наступом на півдні залишається невизначеною. Але ми знаємо достатньо про обидві сторони і про історії подібних операцій, щоб припустити деякі тези, які можуть визначити успіх чи невдачу у найближчі тижні. Політичні аспекти цього наступу не менш важливі, для Зеленського це ключ до виконання його обіцянки повернути південь, але це також територія, яка має велике економічне значення для України.

Для Путіна після невдач у Києві та Харкові втрата півдня була б великим (але, ймовірно, не смертельним для його режиму) ударом. Статус Криму, безумовно, вступив би у гру, якщо не в цій фазі українського наступу, то можливо пізніше. Це створить серйозну проблему для росіян, враховуючи їхню інфраструктуру та бази там", — сказав генерал.

Мік Раян також вважає, що послідовність атак, а також пріоритетність розподілу ресурсів для цілого ряду механізмів підтримки, необхідних на початковому етапі, таких як: логістика, артилерія, зв'язок, інженери, розвідка, операції тощо, визначатиметься цілями українських військових для південного наступу і тим, чи є те, що ми бачимо зараз, основним наступом чи "підготовкою до чогось іншого".

"Тип поля бою також відіграє важливу роль, і від нього залежать такі заходи контролю, як межі оперативної фази та оперативні обмеження. Наприклад, Дніпро може бути межею, встановленою для цієї фази операції. Українцям, можливо, доведеться перетнути її — і це буде непросто.

Кількість техніки та боєприпасів, накопичених українцями для цього наступу, визначить, як довго вона зможе продовжитись. Аналогічним чином, кількість та розташування підкріплень та резервів матиме велике значення", — продовжив генерал.

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program