За образу двох українців чоловікові в Польщі загрожує 5 років ув'язнення

24 августа 2022 г. в 23:31

Суд у Бидгощі заарештував мешканця Гданська, який образив двох громадян України за національною ознакою, а також застосував до чоловіка силу та погрожував йому розправою.

Інцидент стався вранці минулої п’ятниці в магазині в центрі Бидгоща. Про випадок повідомили поліцейських.

Коли поліцейські прибули на місце події, виявилося, що громадянин України заступився за свою землячку, на яку напав невідомий агресивно налаштований клієнт.

Чоловіка розлютило те, що жінка попросила у продавчині чек, і почав ображати українку. За неї заступився інший українець, який в той час також перебував в магазині. Це агресора розлютило ще більше, тому той вдарив його по голові руків’ям ножа, який тримав у руці. При цьому він словесно ображав українців, звертаючись до них з образливими та нецензурними словами щодо їхнього походження. після цього нападник вихопив з рук українки телефон і кинув його об підлогу, після чого втік.

Поліцейські викликали постраждалому швидку, яка доставила його до лікарні. Суд вирішив заарештувати 44-річного нападника, громадянина Польщі, на три місяці. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

inpoland.net.pl

EXMO affiliate program