Загинули 19-річна калушанка та її коханий. Суд звільнив з-під арешту водія зі смертельної ДТП

10 октября 2022 г. в 06:40

7 серпня близько десятої години смертельна автопригода сталася між селами Шибалин та Комарівка Бережанської громади на Тернопільщині.

Водія "Mercedes-Benz" було затримано в порядку статті 208 КПК. Згодом стало відомо, що загинула 19-річна калушанка Марта Гриців та її 23-річний хлопець — Василь Пупко, єдиний син у батьків.

7 жовтня 2022 року в Тернопільському апеляційному суді обирали міру запобіжного заходу для водія, який скоїв смертельну ДТП поблизу Бережан.

"У цій страшній аварії загинула моя найдорожча донечка Мартуся і її коханий Василь. Ці діти понад усе любили життя, раділи кожному ранку, планували створити чудову сім'ю та на жаль...", — розповіла в соцмережі мати загиблої Іванна Гриців.

За її словами, суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня 2022 року щодо обраного підозрюваному запобіжного заходу в виді застави в розмірі 208 тис. гривень. Прокурор не погодилася із судовим рішенням і подала апеляційну скаргу та просила ухвалу слідчого судді скасувати й винести нову: застосувати до особи запобіжний захід у виді тримання, строком 60 днів, під вартою без визначення розміру застави.

"З таким листом звернулися до суду й ми батьки, які втратили невинних дітей", — йдеться в дописі.

Та колегія суддів Тернопільського апеляційного суду під головуванням судді Ірини Тихої залишила в силі рішення суду першої інстанції, тобто водій вийшов під заставу на волю.

"Хіба так справедливо? Щоб людина, яка зареєстрована в м. Києві, яка не має сім'ї, на своєму утриманні не має ні малолітніх дітей, ні людей похилого віку, ні осіб з інвалідністю була на волі. Так, він може й кожен день міняти місце проживання, чинити тиск на свідків, крім того, втекти від слідства, враховуючи воєнний стан у країні. Невже така велика плата за таку"справедливість". Хіба можна мовчати???!!" — пише мати загиблої Марти Гриців.

Водій Віталій Карпович під час засідання просив вибачення перед рідними загиблої пари, пише "Суспільне":

"Я б хотів сказати, що так сталося, що я став невільним свідком ДТП, яке призвело до втрати двох молодих людей. Я так само отримав тілесні ушкодження, але я хотів би вибачитися перед родичами, тому що я лишився живий. Я чисто по-людськи розумію, що я лишився живий і я не мав ніякого злого умислу зробити комусь шкоду. Як бачите, я не збираюся нікуди їхати, нікуди тікати. Якщо суд доведе, що я винен — я маю тоді понести відповідне покарання, яке я мав би заслужити".

Киянина підозрюють у вчиненні злочину за ч.3 ст. 286 ККУ, що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

EXMO affiliate program