Загрожує ампутація: у Франківську підліток впав на електропроводи й отримав сильні опіки (відео)

2 июня 2021 г. в 21:32

Крім сильного ураження кінцівок в дитини постраждали й внутрішні органи. У важкому стані травматичного шоку його ушпиталили, пишуть Версії.

Вчора, 1 червня, близько 17.00 год. до реанімаційного відділення Обласної дитячої клінічної лікарні доставлено 17-тирічного підлітка з діагнозом травматичний шок важкого ступеня та значними опіками рук.

«Він поступив у важкому стані, в стані травматичного шоку, опікового шоку, зумовленого ураженим високовольтним електричним струмом. Там розряд був дуже великий. Я не можу сказати про тисячі вольт, але це було не ураження 220 вольт, те що бачимо в побуті, ураження електричним струмом. Це явно не те. Хворий був у потмяреній свідомості і зараз він вже до свідомості прийшов», – розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Обласної дитячої клінічної лікарні Олег Курташ.

У дитини уражено опіками 25% тіла. Однак, вони, за словами лікаря, дуже глибокі з пошкодженням обох рук і правої ноги. Тож зараз проводиться протишокова терапія і хірургічна обробка ран. На жаль, травми настільки серйозні, що медики говорять про ампутацію.

«Опіки глибокі і, на жаль, на правій кінцівці два пальці, як мінімум, будуть ампутовані. Рівень ампутації поки що вирішується. На якому рівні буде ампутована права кінцівка, поки що сказати не можу», – продовжив лікар.

Зараз загроза життя пацієнта минула та лікарі борються за його здоров’я. Оскільки, крім зовнішніх травм, дитина має значні внутрішні ураження. Тож на хлопця чекає довготривала реабілітація.

«Загрози для життя дитини на цей момент нема. Хоча є крім локального ураження електричним струмом кінцівок є ще ураження внутрішніх органів. Ми маємо зміни в аналізах крові, сечі. Тому реально прогнозувати важко на скільки це все буде тривало, але те, що кінцівка пошкоджена буде значно – сумнівів нема», – додав Олег Курташ.

Що робив хлопець поблизу небезпечних електропроводів – наразі з’ясовують. За однією з версій підліток фотографувався на мості в районі Хриплина і впав на електропроводи.

versii.if.ua

EXMO affiliate program