Захоплювали Крим: РФ перекинула до Казахстану підрозділи, які брали участь в агресії проти України (фото, відео)

6 января 2022 г. в 23:47

6 січня російські військово-транспортні літаки перекинули до Казахстану військовослужбовців десантних спецпідрозділів ЗС РФ, які брали участь в операції захоплення Криму та агресії проти України. Очікується, що на початковому етапі перекидання до Казахстану прибудуть близько 200 кадрових російських військовослужбовців, крім того, в країну перекидають і інші гібридні сили Російської Федерації. Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

За попередніми даними, військовослужбовці ЗС РФ можуть бути задіяні для зачистки в найбільш бунтівних містах Казахстану. А після цього їх спрямують на стратегічно важливі для Російської Федерації об'єкти – полігон із випробування засобів ПРО, космодром Байконур та інші.

Згідно з розслідуваннями, всі ці підрозділи РФ брали участь в агресії проти України не лише в ході операції із захоплення та окупації Криму, а й у бойових діях на Донбасі:

98-а дивізія ВДВ (в/ч 65451). Зі складу дивізії в Україні були помічені військовослужбовці 217-го парашутно-десантного полку (в/ч 62295) та 331-го парашутно-десантного полку (в/ч 71211).

45 ОБрСПН (в/ч 28337). Цікаво, що у 2014 році 45-й окремий полк ВДВ було розгорнуто до бригади з метою загального збільшення чисельності повітряно-десантних військ РФ.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program