Закликав знищити українців: директору пропагандистського телеканалу РФ повідомили про підозру

15 июня 2022 г. в 23:40

Директорові російського пропагандистського телеканалу RT повідомили про підозру в публічних закликах до геноциду українців.

За даними Офісу генерального прокурора, директор мовлення російського телеканалу здійснював публічні заклики до знищення громадян України, насильницької зміни місцевої влади.

Російський пропагандист на YouTube-каналі та у власному Telegram-каналі закликав вбити частину українського народу, налаштовував російську аудиторію проти українців, переконував у начебто доцільності вирішення суперечностей між Росією та Україною із застосуванням насилля. Він закликав повалити владу в Україні.

Російському пропагандисту та журналісту повідомили про підозру в публічних закликах до геноциду, насильницької зміни, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади за ч. 2 ст. 442, ч. 3 ст. 109 чинного Кримінального кодексу України.

Найбільше покарання за цими статтями передбачає обмеження волі до п’яти років або тюремне ув’язнення на такий же термін з можливою конфіскацією майна. Досудове розслідування кримінального провадження триває.

fakty.com.ua

EXMO affiliate program