Заколот проти Путіна. Ілля Пономарьов розповів, коли почнеться повалення диктатора (відео)

30 сентября 2022 г. в 07:40

Російський опозиційний політик та екс-депутат Державної думи Ілля Пономарьов розповів, коли в Росії розпочнеться заколот проти Володимира Путіна.

Відповідаючи на запитання про те, чи справді зараз або приблизно через місяць після оголошення мобілізації, коли суспільне невдоволення зросте, ідеальний час для заколоту в РФ, Пономарьов сказав Радіо НВ, що теоретично погоджується з цим, але практично це не так.

«Для того, щоб з'явився певний заколот, у еліти має з'явитися відчуття суттєвої небезпеки, особистої небезпеки. Зараз теоретично вони розуміють, що все, кирдик і це проблема, але ще немає такого впливового народного руху. Тому все одно багато хто сподіватиметься, що йому вдасться перечекати, пересидіти якусь ситуацію, яка сама по собі розсмокчеться», — пояснив російський опозиційний політик.

За його словами, цього не станеться, але російським елітам потрібен час, щоб це усвідомити.

"Я вважаю, що ці рухи, про які ви говорите, почнуться ближче до кінця цього року, на початку наступного", - підсумував Пономарьов.

Він додав, що йому писали «багато людей, представників середньої ланки», пов'язаних з російським урядом і бізнесом, які спочатку стверджували, що «треба перечекати», «але зараз пишуть, що він збожеволів, що це самогубство і це все, кінець».

Американський генерал у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю НВ заявив, що США постійно говорять Кремлю, що ядерний удар — це неприпустимі дії і жахлива помилка з їхнього боку, і висловив сподівання, що приблизно те саме говорять Кремлю Китай, Індія та країни Європи.

За словами Ходжеса, до моменту ядерного удару «всі ці російські чиновники та політики ще можуть сподіватися на якесь майбутнє» — хоча війна в Україні вже принесла величезне горе, небувалу кількість жертв, руйнувань та викрадень. Однак після ядерного удару «ніхто нічого не простить, ніякого терпимого майбутнього не буде».

EXMO affiliate program