Залякують персонал: до лікарні під Одесою переселяють ексв'язнів з відкритою формою туберкульозу (відео)

24 марта 2020 г. в 20:10

Пацієнтів з відкритою формою туберкульозу почали переселяти в колишнє стаціонарне відділення для хворих на ВІЛ/СНІД, розташоване в передмісті Одеси - селі Усатове. Журналісти "Думская" зняли відео щодо стану місцевої каналізації і розповіли подробиці події

Наразі у будівлі буде розташоване відділення легеневого туберкульозу з відкритою формою Одеського обласного центру соціально значущих хвороб.

Місцеві жителі поскаржилися, що новоприбулі пацієнти не дотримуються карантину і ходять по окрузі без нагляду, відвідуючи магазини і громадські місця.

Людей шокує той факт, що деякі пацієнти вживають наркотики в скверах, де гуляють діти. Після себе вони залишають використані шприци з кров'ю і саморобні кальяни - бульбулятори. Поруч з лікарнею знаходяться житлові будинки, кілька дитячих майданчиків.

Ми прояснили ситуацію. Справа в тому, що в рамках урядової стратегії в сфері протидії ВІЛ/ СНІД, туберкульозу та вірусних гепатитів в області триває оптимізація спеціалізованих медустанов.

Ще в 2017 році почалося об'єднання тубдиспансерів і центрів по боротьбі з ВІЛ в єдину установу - Одеський обласний центр соціально значущих хвороб.

Департамент охорони здоров'я Одеської ОДА прийняв відповідне рішення і наказав ООЦСЗБ перепрофілювати розташоване в Усатово VIII стаціонарне відділення хворих на ВІЛ/СНІД на 50 ліжок в відділення для пацієнтів з відкритою формою туберкульозу до 1 квітня.

Все б нічого, але людей лякає недбалий підхід до виконання цього рішення і відсутність заходів захисту для здорового населення, що проживає поряд з медустановою. Крім того, усатівці звертають увагу на незадовільний стан каналізації та вентиляції в стаціонарі.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program