"Замах" на Лукашенка: ФСБ заявляє про "український слід"

18 апреля 2021 г. в 07:20

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про підготовку на нього і його синів замаху, в якій задіяні спецслужби США.

У свою чергу ФСБ Росії заявили, що спільно з КДБ Білорусі затримали двох білоруських громадян, які планували на батьківщині військовий переворот із залученням українських націоналістів.

Затриманими виявилися Юрій Зенковіч і Олександр Федут. За інформацією ФСБ РФ, вони мають подвійне громадянство США та Білорусі.

Також ФСБ РФ заявило, що білоруські громадяни планували на батьківщині військовий переворот із залученням українських націоналістів.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації спільно з Комітетом державної безпеки Республіки Білорусь в результаті проведеної спецоперації припинено протиправну діяльність Зянковича Юрія Леонідовича, який має подвійне громадянство США і Республіки Білорусь, і громадянина РБ Федути Олександра Йосиповича, які планували здійснення військового перевороту в Білорусії за відпрацьованим сценарієм "кольорових революцій" із залученням місцевих і українських націоналістів, а також фізичне усунення президента А. Лукашенка", - повідомили в ФСБ.

intvua.com

EXMO affiliate program