Замотували руки та ноги скотчем і заклеювали рота: дитина розповіла, як поводилися вихователі під час тихої години (Відео)

17 ноября 2021 г. в 14:00

У селі під Полтавою вихователі дитячого садка замотували руки та ноги скотчем та заклеювали рота дитині за те, що та не хотіла спати під час тихої години. Про це дитина розповіла матері перед сном. Однак слова малечі працівники садка заперечують.

Вихователі замотували руки та ноги скетчем, бо дитина не хотіла спати. Таку історію розповіла 4-річна Ніколь своїй матері ввечері перед сном. Дитина навчається у дитячому садочку "Пролісок", що у Стасях.

"Тут вона мені сама починає розповідати, каже, що мене змотали скетчем на тихій годині, кажу як змотали скетчем? Вона каже, змотали руки, ноги й заклеїли рот. І сказали, що викличуть поліцію", – розповіла мама дівчинки Наталія Скачко.

Мама дівчинки виклала в соцмережах запис розмови з дитиною.

– Нову любиш, а стару чому ти не любиш? – запитала мама.

– Тому що вона мене замотувала скотчем! – сказала Ніколь.

– Та ну не вигадуй, не могла вона тебе скотчем замотати? Як таке можу бути? – сказала мама.

– Це правда! Коли будеш йти в садок спитай у них, – відповіла малолітня Ніколь.

18-річна сестра малечі не вірить у те, що сестра могла вигадати таку історію.

"Я знаю, що моя сестра ніколи в житті не брехала й брехати не буде. Тому що виховання у нашій родині правильне. А щодо ситуації, то у мене був шок. Бо ці люди просто не зізнаються, я звісно хочу справедливості, але я хотіла їх осоромити у першу чергу", – розповіла сестра Ніколь Софія Данішевська.

У цьому дитячому садочку під назвою "Пролісок" навчається 70 дітей, а педагогічний склад складається з 10 працівників.

Мама дівчинки хотіла, аби двох вихователів, які за словами дитини причетні до інциденту, звільнили з посади, а в садку з'явився психолог. Дирекція дитячого садку інцидент зі скотчем заперечує.

"Я взагалі відмовляюся вірити, що такий випадок відбувся у нашому дитячому садочку. Які мотиви у батьків, нам не зрозуміло. Тому що до цього часу у нас були чудові відносини. До цього часу не було ні заяв, ні скарг ніяких претензій до роботи цих працівників. Ці працівники випустили не один випуск дітей, які чудово до них ставляться, так само як і їх батьки, тобто лише позитивні відгуки", – сказала директор навчального закладу дитячого садочка села Стасі Ірина Карпенко.

Мами інших дітей у правдивість історії теж не вірять.

"Ці педагоги й нянечки прекрасні й чуйні дівчата, прекрасно спілкуються з дітками. Я їх поважаю, так само поважають їх і діти. В цей інцидент не повірю, думаю, що дитинка сама все придумала", – розповіла мама колишньої вихованки закладу Ірина Сівкова.

"Моя дитина ходить в цю групу, до цих вихователів. І тільки позитивні думки, й дитина хоче ходити в садок, і з радістю туди ходить. Я б вчинила зовсім не так, як ця мама, не було розібрано це у цьому садочку, нас ніхто не збирав, ми про все дізналися з публікації в Інтернеті", – повідомила мама вихованиці садка Вікторія Калініченко.

За словами психолога, дитина у віці 4-х років вигадати таку історію не могла. Або стала свідком події, або учасником, або її залякали.

"Якщо це дійсно трапилося, то це травматична подія в житті дитини. Це може лишити слід у майбутньому, а може й не лишити. Якщо батьки повірили дитині, втішали, обіймали, батьки гарантували йому безпеку, сказали, що будуть з'ясовувати й не дадуть нікому ображати, то це ті обставини, які можуть загладити травму", – повідомила психолог Олена Васильєва.

"Дуже багато чого буде залежати від проведеної експертизи. Допитана дитина, може інші батьки, тому що потрібно розуміти, що якщо така ситуація мала місце, то вона, скоріше за все, непоодинока", – сказав юрист Тарас Захаров.

У ситуації наразі розбирається поліція.

"Негайно були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Ці заходи необхідні для того, щоб дослідити обставини події й зробити висновки, чи мав факт місце чи ні", – повідомила речниця ГУ НП Полтавщини Поліна Ларіна.

Якщо провину вихователів доведуть, їм загрожує покарання від штрафу до позбавлення права працювати з дітьми. А доки триває слідство, вихователі можуть й далі обіймати свої посади. Бо вирішує це дирекція закладу, незалежно від дій слідства.

poltavske.tv

EXMO affiliate program