Записка була: деталі самогубства курсанта у Львівському ДУВС (ВІДЕО)

24 марта 2023 г. в 11:00

Зібрав речі, відправив останнє смс рідним, пішов на караул та застрелився. Днями усю країну сколихнула жахлива новина. 19 березня у Львівському державному університеті внутрішніх справ застрелився 18-річний студент Дмитро Гульчук. Ще більшим шоком стало те, що хлопця ймовірно довели до самогубства курсанти-командири та керівництво закладу. Цікаво й те, що передсмертна записка, в якій нібито була написана причина смерті, зникла.

Мам, вибач, за це, ти дійсно хороша мама, просто я дуже поганий син, я невдаха і слабак, я тобі вдячний за все, бо ти реально багато зробила, але я не можу, прошу єдине, зроби так, щоб Влад не був таким самим як я.

Це останнє смс, яке надіслав матері 18-річний курсант Львівського державного університету внутрішніх справ Дмитро Гульчук, а далі ...

19 березня приблизно о 18:30 на території університету пролунав постріл. Юнак покінчив з життям. Хлопець навчався на 2 курсі. Він був студентом факультету №3 “Превентивна діяльність”. Батьки хлопця, не стримуючи сліз розповідають, стати в лави правоохоронних органів, Дмитро мріяв ще змалку. В 11 класі почав самостійно готуватись до вступу.

Мрія дитинства здійснилась однак, побачене в університеті не виправдало його сподівань. Як розповідають батьки Дмитра, від початку навчання, хлопця почали цькувати та принижувати. З їх слів, про знущання з курсантів знало і керівництво, більше того і саме брало у цьому участь.

На думку батьків, Дмитра довели до самогубства керівництво закладу та курсанти-командири. Більше того, про смерть сина Олег та Світлана дізнались від сторонніх людей.

Від 19 березня і до нині, батькам так і не вдалось поспілкуватись бодай з кимось із навчального закладу. Нам же студенти університету розповіли, з Дмитра дійсно знущались. Курсантам-командирам не подобалась прямолінійність хлопця. Через те, що вони не могли повпливати на Дмитра, вирішили нацькувати на нього однокурсників та керівництво. На думку студентів, останньою краплею для загиблого стало заселення у казарму до кінця навчання в університеті, без права на звільнення. Ми намагались зв'язатись із курсантами-командирами, однак ті слухавку так і не взяли. В самому ж університеті, розповіли, доки триває розслідування усе керівництво відсторонили від виконання обов'язків.

Одразу після трагедії, у соцмережах з'явилась інформація про те, що Дмитро Гульчук залишив передсмертну записку, в якій описав усі знущання та назвав імена своїх кривдників, підтвердили це і самі курсанти. Мовляв, про це говорила слідчооперативна група яка була на місці події. Зараз же, студенти сподіваються на справедливе розслідування і остаточне звільнення декана та усіх причетних до трагедії. Нині самогубство Дмитра Гульчука розслідує ДБР.

19 березня тіло курсанта знайшли з вогнепальним пораненням в голову. Працівники Нацполії прибули на місце події, оглянули та порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (самогубство). Розслідування передали до ДБР, оскільки з’ясувалось, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи. Кримінальне провадження буде також розслідуватись за ч. 1 ст. 120 КК України – доведення до самогубства. Наразі проводяться необхідні слідчі дії, призначено низку експертиз. Встановлюються всі обставини трагедії, - речниця ТУ ДБР у м. Львові Тетяна Муравель.

Нині, рідним та близьким Дмитра залишається тільки сподіватись, що розслідування смерті їх сина буде об'єктивним. А усі причетні згодом отримають справедливе покарання.

EXMO affiliate program