Заплуталися в сценарії: у Мелітополі пенсіонерки зіпсували пропагандистський ролик (відео)

30 апреля 2023 г. в 15:00

Тимчасово окуповану Мелітопольщину російські загарбники все частіше використовують як знімальний майданчик. Рашисти самі собі і режисери, і оператори, і актори.

Найчастіше постановочні відео знімають представники окупаційних правоохоронних органів. Поліцаї мало не щодня роблять кіно про розкриті "злочини століття". Гідну конкуренцію їм у цій нелегкій кінематографічній справі можуть скласти лише пропагандисти.

Днями рашисти зняли черговий шедевр. У головних ролях - представник російської громадської організації та біженки, які перебралися з Херсонської області до окупованого Мелітополя. За сценарієм - волонтер привіз пенсіонерам, які перебувають у складній життєвій ситуації, продукти, побутову хімію, засоби першої необхідності, речі, взуття. І якщо громадський діяч доволі відіграв свою роль, то вікові акторки геть заплуталися у сценарії та зіпсували пропагандистам ролик.

Жінки почали говорити на камеру про те, як їм складно дався цей переїзд. І так захопилися розповідями, що самі не помітили, як заплуталися у своїх родинних зв'язках. Дослівно фрагмент діалогу двох переселенок звучав так:

- Це дружина мого брата, - сказала одна пенсіонерка.

- Мого брата..., - перебила її друга.

- Брата вже немає в живих, - доповнила перша співрозмовниця.

Утім, жінки не стали зупинятися на цьому моменті й пояснювати, що ж вони хотіли сказати. Тож, чий же був брат, хто з беженок дружина, а хто - сестра, ніхто так і не дізнався.

Продовжуючи свою несамовиту розповідь, одна з жінок розповіла, що дорога до Мелітополя обійшлася їй у 12,5 тисяч. Окупаційна влада тут її теж не особливо балує - з початку зими пенсіонерка лише раз отримала виплату в розмірі 10 тисяч рублів.

- Треба в щось взутися, треба щось одягнути. Я приїхала на початку грудня, можете уявити. Усі зимові речі, я ж не довезу стільки. Треба мені речі. За що я буду їх купувати? Не розумію, - нарікає учасниця ролика.

Уважно вислухавши пенсіонерок, волонтерка лише зітхнула і сказала, що залишатиметься з ними на зв'язку, намагатиметься допомагати і частіше навідуватиметься. Але після невдалих зйомок навряд чи актрисам похилого віку варто розраховувати на якусь винагороду.

https://ria-m.tv

EXMO affiliate program