Заступник голови Запорізької ОВА провела свята в Таїланді: вона фігурує у справі про розкрадання гумдопомоги, — ЗМІ

16 января 2023 г. в 13:00

Одна ніч у готелі, в якому зупинилася Злата Некрасова, за даними журналістів, коштує від 7,5 до 10 тисяч гривень лише за двомісний стандарт, проте не виключено, що напередодні Нового року ціни були ще вищими.

Заступниця голови Запорізької обласної військової адміністрації Злата Некрасова відсвяткувала Новий рік у Таїланді. Імовірно, чиновниця фігурує у провадженні Національного антикорупційного бюро України про розкрадання гуманітарної допомоги. Про це у неділю, 15 січня, пише "24 канал".

Журналісти зазначають, що у соціальних мережах чиновниці немає згадок про те, що вона виїжджала за кордон на новорічні свята, однак у її Facebook-пості з привітаннями є фото, на якому вона позує на тлі сходів та ялинки. Автори матеріалу встановили, що знімок був зроблений у готелі Sindhorn Midtown Hotel, розташованому в тайській столиці Бангкок.

Журналісти намагалися зв'язатися з Некрасовою, щоб дізнатися, чи вона справді відпочивала в Таїланді на Новий рік, проте, прочитавши відповідні повідомлення, чиновниця на них не відповіла.

Одна ніч у готелі Sindhorn Midtown Hotel, за даними журналістів, коштує від 7,5 до 10 тисяч гривень лише за двомісний стандарт, проте не виключено, що напередодні Нового року ціни були ще вищими.

Крім того, в публікації зазначається, що Некрасова, імовірно, фігурує у провадженні про розкрадання гуманітарної допомоги. Так, 30 серпня, детективи Національного антикорупційного бюро України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі, внаслідок яких було вилучено 596,4 тисячі гривень, 230,06 тис. доларів, 650 євро та планшет Apple iPad Pro 11.

За припущеннями ЗМІ, у цьому провадженні також фігурують голова Запорізької ОВА Олександр Старух, секретар міської ради Анатолій Куртєв та депутат обласної ради Віктор Щербина.

"Через кілька днів після публікації НАБУ новини про обшуки у Запоріжжі, ці чиновники, зокрема Некрасова, з'явилися в базі сайту "Миротворець". Навпроти чиновниці видно слово "мародер", — йдеться у матеріалі.

Видання також наводить слова волонтера Рудольфа Акопяна, який раніше стверджував, що Некрасова та інші запорізькі чиновники причетні до цього провадження НАБУ. Також у мережі опубліковано знімки, на яких Некрасова знаходиться поруч із силовиками. Сама чиновниця тоді розповідала, що до неї прийшли "гості" та "ведеться слідство", що є нормальним у зв'язку з тим, яку посаду вона обіймає.

Станом на 13 січня Некрасова не була відсторонена з посади, також суд не доводив її провину. У той же час народний депутат Юлія Яцик у коментарі ЗМІ повідомляла, що прокурор Запорізької області змінив підслідність у цьому провадженні, передавши його з Державного бюро розслідувань до Національної поліції Запорізької області, після чого жодної активізації щодо розслідування ймовірних злочинів не було помічено. У свою чергу, Запорізька обласна прокуратура зазначила, що не змінювала підслідність, проте нардеп упевнена, що у відомстві брешуть.

Тим часом сама Некрасова у своєму Facebook 15 січня повідомила, що про неї "поширюють фейкову інформацію" і дорікнула відповідальним за це людям, що вони ніяк не допомагають Україні здобути перемогу у війні проти РФ.

"Може, ви їздили в сіру зону, потрапляли під мінні обстріли, організовували евакуаційні колони, зустрічали людей з тимчасово окупованих територій і пропускали їхній біль через себе? Можливо ви знаєте історію кожної людини, яка два місяці провела в бункері Азовсталі, можливо ви їх зустрічали і робили все для того, щоб хоч якось пом'якшити той біль, який вони проживали… Можливо, ви співпрацювали з кожною територією області та відвантажували їм тонни гуманітарної допомоги? — обурилася Некрасова.

Крім цього, чиновниця заявила, що після перемоги України у війні вийде до громадськості з великим інтерв'ю, щоб розповісти про свою роботу під час повномасштабної російської агресії.

EXMO affiliate program