«Затяжні та криваві бої». Чому місцеві жителі не повідомляють про звільнені населені пункти на Херсонщині — нардеп Костенко (відео)

3 сентября 2022 г. в 04:00

Нардеп від партії Голос Роман Костенко пояснив, чому місцеві жителі не повідомляють про звільнені населені пункти на Херсонщині.

«Там, де тривають бойові дії, про звільнені населені пункти місцеві жителі навряд чи будуть щось писати, бо останнім часом там велися настільки затяжні та криваві бої, що на тому напрямі їх практично не залишилося. Та й інтернету там особливо немає, щоб писати, він там практично знищений», — сказав Костенко Радіо НВ.

За його словами, про звільнення конкретних населених пунктів у Херсонській області стане відомо з офіційних ресурсів, «коли це буде потрібно».

«Сподіваюся, це не останні населені пункти. Думаю, ми працюватимемо і надалі і вже заявимо, коли буде значна частина нашої території, сподіваюся, звільнена», — підсумував депутат.

Раніше керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України Південь Наталія Гуменюк заявляла, що українські військовослужбовці одразу не оголошують про звільнення населених пунктів на півдні України з гуманітарною метою.

«Такі населені пункти опиняються відразу під авіаційними, артилерійськими ударами ворога. Це потрібно всім усвідомити та не поспішати з цією інформацією. Лише після того, як населені пункти будуть звільнені від ворога, захищені від залишків окупантів і наші війська просунуться настільки, щоб убезпечити мирних жителів, що залишилися там. Тільки після цього може бути оголошення про звільнення населених пунктів», - стверджувала вона.

EXMO affiliate program