Затриманий п'яним за кермом Tesla митник вже фігурував у "п'яному" автоскандалі та був "героєм" "Схем" (ВІДЕО)

15 января 2021 г. в 13:55

Заступник начальника митного поста «Малий Березний»-начальник відділу №1 Закарпатської митниці Держмитслужби Ігор Стрічик, затриманий патрульними поліцейськими п'яним за кермом автомобіля Tesla, не вперше фігурує в "п'яному" автоскандалі.

Як з'ясувало Закарпаття онлайн, 6 років тому він був одним з трьох високопосадовців митного посту "Лужанка", затриманих п'яними у формі після того, як вони поверталися зі святкування дня народження дружини одного з підлеглих в ресторані "Колиба".

Тоді абсолютно п'яний І.Стрічик був пасажиром автомобіля «Тойота Кемрі» сріблястого кольору на номерах АО 0065 АТ, а цього разу він вже був сам п'яним за кермом власної Tesla.

І в тому, і в нинішньому випадку І.Стрічик грубо порушив правила етичної поведінки митника, і тепер, як і тоді, намагається уникнути відповідальності, зокрема, за інформацією Закарпаття онлайн, оформивши "заднім числом" лікарняний листок, хоча того дня мав працювати на зміні до 20.00.

При цьому, як повідомила 11 січня пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби, "за вказаним фактом наразі проводиться перевірка... За її результатами, у разі підтвердження, буде прийнято рішення щодо ініціювання питання про притягнення його (Ігора Стрічика - ред.) до дисциплінарної відповідальності."

Ймовірно, в контексті цієї перевірки варто згадати також те, що у квітні минулого року І.Стрічик, який на той час працював уже на митному пості «Ужгород», був також одним із фігурантів розслідування «Гроші на кордоні», проведеного журналістами проєкту «Схеми».

Тоді журналісти виявили, що Ігор Стрічик користується автомобілем Tesla-3, але, відповідно до декларації, у його власності із транспортних засобів є лише мопед.

"Tesla належить його дружині Олені Стрічик, і митник не вказує це авто у декларації. З Ігорем Стрічиком поспілкуватися нам не вдалося", - підкреслювали тоді журналісти.

Власне, за кермом саме тієї самої "Тесли" і затримали тепер п'яним І.Стрічика патрульні поліцейські.

Тоді прокуратура Закарпатської області відкрила провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення – незаконного збагачення закарпатських митників, які успішно перейшли на роботу до нової митниці. Однак, судячи з усього, як і в попередньому випадку, І.Стрічику тоді вдалося уникнути відповідальності.

zakarpattya.net.ua

EXMO affiliate program