Затримано небезпечну банду, яка вночі катувала людей і грабувала домівки

8 марта 2021 г. в 09:21

На Полтавщині поліція затримала злочинну групу, яка здійснювала розбійні напади на помешкання громадян. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Полтавської області.

"Злочинна група, що складалася із п’яти чоловіків, у нічний час здійснювала розбійні напади на оселі громадян, катувала людей та забирала гроші та інше цінне майно. Наразі всі п’ятеро затримані поліцією Полтавщини", - йдеться у повідомленні.

Як розповів Іван Вигівський, начальник поліції Полтавської області, за допомогою до правоохоронців 28 лютого звернулася сім’я фермерів. 48-річний чоловік та його 47-річна дружина заявили, що близько третьої години ночі до їх приватного житлового будинку вдерлася група невідомих чоловіків у балаклавах, вибивши вікно. Вони побили господарів, зв’язали скотчем та почали завдавати удари, в тому числі із застосуванням дерев’яної бити.

Під час катування нападники вимагали грошові кошти та цінності. А коли заволоділи чималою сумою грошей - втекли. За даним фактом слідчим поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За кілька днів вдалося вийти на слід злочинної групи. 5 березня злочинна група була затримана. Нападникам виповнилося 20, 22, 27, 28 та 52 роки. Усі вони місцеві мешканці з різних сіл.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Затримана група може бути причетна до ряду скоєння аналогічних злочинів на території Полтавської області, це перевіряється.

У разі доведення судом вини затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program