Здавив шию: на Кіровоградщини судитимуть патрульного, через якого помер водій

28 октября 2020 г. в 10:22

У Кропивницькому патрульний, який здавив шию водія, що призвело до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка, постане перед судом. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Так, слідством встановлено, що вночі 16 липня 2019 року у місті Кропивницький патрульні зупинили автомобіль "ВАЗ" через порушення правил дорожнього руху. Водій транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки.

У ході спілкування між потерпілим та правоохоронцями виник конфлікт, у результаті якого правоохоронці повідомили водієві про адміністративне затримання та намагалися вдягнути на нього кайданки.

Через опір працівникам поліції з боку потерпілого один із патрульних застосував до нього надмірну фізичну силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

EXMO affiliate program