Зеленський, попри «погані карти», зіграв у нічию з Путіним — про що не домовилися лідери України і Росії (Відео)

11 декабря 2019 г. в 11:35

Кремль сподівається на конструктивне спілкування з Києвом, незважаючи на те, що на переговорах у Парижі президенти України і РФ Володимир Зеленський і Володимир Путін заявили про незгоду між собою, пише УНІАН.

«Вчора відбулася досить конструктивна бесіда. Це було перше знайомство двох президентів, і це було ділове спілкування, прагматичне спілкування, відкрите. Сторони прямо заявляли про свої позиції, про незгоду між собою за цілою низкою питань», — сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання, яке враження на Путіна справив Зеленський, і чи є він, на думку Кремля, договіроздатною людиною.

Після зустрічі лідерів у Парижі американське видання опублікувало матеріал зі схвальним заголовком для президента України: In First Meeting With Putin, Zelensky Plays to a Draw Despite a Bad Hand (На першій зустрічі з Путіним Зеленський зіграв в нічию попри «погані карти»).

У матеріалі The New York Times також наголосили, що «Зеленський поїхав до Парижа з ослабленою позицією через мітинги на Майдані та звинувачення в «капітуляції» та набагато меншими політичними і військовими можливостями ніж Путін. Також, на думку аналітика, позиція Зеленського була ослаблена ще й через «український скандал у США».

«Зеленський на пресконференції дав зрозуміти, що не може бути політичних та конституційних змін, яких хоче Росія (прим. особливий статус Донбасу), поки питання безпеки, включаючи контроль кордону, не будуть врегульовані», – пише видання.

У яких питання російський і український президенти дійшли згоди — докладніше у матеріалі:

EXMO affiliate program