Зеленський розкрив шокуючу правду про катастрофу МАУ (відео)

25 января 2020 г. в 17:39

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не міг публічно говорити про те, що Іран збив літак, хоча знав про це вже на другий день. Про це Зеленський сказав в інтерв'ю ізраїльському 9 каналу.

"І я до них поїхав (до родичів загиблих - ред). Я до них поїхав, я не міг в публічному полі говорити: "Нас збили", але я приїхав до них і сказав: "Крім співчуття і так далі, я приїхав до ваc з важливою інформацією. Хочу, щоб ви точно знали, це повністю не технічна помилка. І не помилка ваших рідних, і не помилка нашого професійного екіпажу", - сказав президент.

Зеленський також заявив, що вже на другий день після катастрофи йому було відомо, що літак МАУ збили збройні сили Ірану.

"Але в публічне поле не виходив, потрібні були дані і докази", - зазначив він.

Президент розповів, яким чином вдалося домогтися визнання Ірану.

"Я вважаю, що ми зробили кілька важливих кроків, які дали нам можливість натиснути на іранську сторону, і вони визнали, що це була не технічна поломка або помилка нашого екіпажу і літака МАУ. Ми домоглися їхнього визнання, завдяки, до речі, не тільки нашим професіоналам, не тільки нашій комісії, яка на місці там працювала, завдяки і Сполученим Штатам Америки, і Великобританії, і Канаді, і, чесно кажучи, у нас було спілкування й з ізраїльською стороною теж", - сказав Зеленський.

Зеленський також додав, що найважливішу роль у визнанні Тегераном зіграли саме українські фахівці, які вилетіли на місце аварії для розслідування.

"Ми зібрали 45 найкращих фахівців, вони на місці нам показали і дотиснули", - сказав президент.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program